Ekstedts Baklucka

Äventyr - 2018-Apr-03

Stjärnkocken Niklas Ekstedt har alltid inspirerats av naturen och har under hela sin karriär plockat in naturens element i sin matlagning. Tillsammans med Niklas får vi i den här serien följa ett antal drivna, inspirerande vardagsäventyrare och hur de lyckats med utmaningen att få in naturäventyr i sitt vardagsliv. Niklas utmanas att lära sig mer om äventyrarnas egna favoritupplevelser och bjuder i sin tur tillbaka med en måltid i det fria.


Naturens skönhet har alltid fascinerat oss människor. Vissa försöker dela med sig av den genom att fånga dess storhet genom kameralinsen. Niklas möter upp Matilda som är fotofantast. ​
Intresset för mountainbike har växt sig allt större i Sverige och är idag ett uppskattat äventyr hos många som vill upptäcka naturen samtidigt som benen får jobba. Niklas möter upp Jessica som har en riktigt passion för mountainbike.
Skaffa dig ett par långfärdsskridskor och du har det perfekta äventyret i handen! Det tycker i alla fall Elias, som ger sig ut till olika islagda sjöar, vardagskvällar som helger för att åka långfärdsskridskoåkning. Niklas möter upp Elias för att få testa på äventyret.
En utav naturens storheter är havet. Ett äventyr som utförs på just havet är kajak. I det här avsnittet ska Niklas möta Martin som är en gedigen kanotist som paddlar i ur och skur.
​Knappt en timmes bilåkning från Stockholm ligger Torö. Ett område med storslagna naturupplevelser och fantastisk surfing. Hit kommer eldsjälar för att surfa året om. Niklas träffar vågsurfaren Mauritz.