Kraftfull arbetskamrat med personbilskänsla

Tjänstebil - 2017-Jan-24

Redan 1978 tillverkades den första Mitsubishi L200-modellen, sedan dess har bilen sålts i över 4 miljoner exemplar. Förra hösten hade femte generationen av L200 premiär i Sverige.

De många förbättringarna, med allt från ny turboladdad dieselmotor till riktig personbilskänsla, har betalat sig – nyligen vann L200 Teknikens Världs stora pickup-test.


UTRUSTNING OCH SÄKERHET L200 finns i två varianter Club Cab och Double Cab – med fyra dörrar och olika storlek på baksätet. Valet beror helt enkelt på hur många som ska åka med bilen. Oavsett så är L200 en trivsam arbetskamrat. Kupén är ombonad och känns ovanligt påkostad. Man sitter bekvämt i kupade stolarna och har sedan tillgång till all tänkbar bekvämlighet när man kör. Som standard ingår till exempel backkamera, filvarningssystem, USB-ingång och farthållare med inställbar fartbegränsare. Även säkerheten är på riktigt hög nivå, vad sägs om detaljer som knäkrockkudde för föraren, stabilitetssystem för släpvagn och bromsljus som blinkar vid nödbromsning?
CHASSI OCH STYRNING Det rambyggda chassit ännu högre vridstyvhet än föregångaren – vilket ger stabila vägegenskaper och en tystare upplevelse. Dessutom har den främre krängningshämmaren gjorts grövre och fästpunkterna mellan kaross och ram ännu kraftigare. Styrningen har minst sagt optimerats hos L200, ett exempel på det är den snäva vändradien på bara 5,9 meter. Flaket har hela 475 mm lastdjup – och längden är 1 720 mm och bredden är 1 470 mm. Tack vare den smarta chassikonstruktionen har vikten hållits nere, så att den maximala släpvagnsvikten är på hela 3 100 kg (Club Cab 3 000 kg).
MOTOR I sin klass är L200 en ledare vad det gäller miljö och ekonomi, den nya 2,4-liters MIVEC-dieseln på 181 hk släpper exempelvis bara ut 186 g/km. Man kan dessutom själv välja mellan bakhjuls- och fyrhjulsdrift upp till 100 km/h. På så sätt kan man snålköra på jämna torra vägar och snabbt byta till fyrhjulsdrift när underlaget blir sämre eller lasten extra tung. Man kan välja mellan en sexväxlad manuell låda och en femstegad automat med sekventiellt sportläge. Automatlådan växlar mjukt och fint och levererar bra drag i hela registret.
SUMMERING L200 är en toppmodern pickup med personbilskänsla. Det är inga problem att skjutsa barnen till träningarna – och sedan ge sig ut på skogsvägar eller oplogade vägar med snö och is. Den smarta konstruktionen, med en utökad användning av galvad plåt, i kombination med 12 års garanti mot genomrostning och 5 års nybilsgaranti gör L200 till ett tryggt köp. Testa själv!
NYHETER HOS L200 Det nya modellåret innehåller nyheter som mörkare färg på krom i grillen, kantiga sidosteg (istället för runda) och Apple CarPlay. Dessutom kan man nu bygga på sin L200 med tre olika paket:
L200 Performer – med kåpa, frontbåge och extraljus
L200 Performer Pro – med en rymligare Alpha-kåpa, frontbåge och extraljus
L200 Adventurer – med flaklock, frontbåge med extraljus, stenskottsskydd och snygga svarta detaljer