Mitsubishi Eclipse Cross

Framtid - 2017-Aug-31

Eclipse Cross är en snyggt designad SUV-kupé med utmärkta köregenskaper, samtidigt som den är fullmatad med en hel rad nya innovativa funktioner.


Namnet “Eclipse Cross” är en tydlig referens till sportbilen Mitsubishi Eclipse som såldes främst i Nordamerika mellan åren 1989 och 2012. Över 1,4 miljoner bilar producerades under fyra generationer. Europa blir den första marknaden att introducera modellen vid årsskiftet 2017/2018, följt av andra marknader.

Modellen är skarpare i sitt uttryck än en konventionell kupé, med en mer distinkt midjelinje och skarp V-formad kontur bak.

Eclipse Cross kompletterar det redan existerande utbudet av Mitsubishis suvar – vid sidan av ASX och Outlander – formgiven som en riktigt snygg suv-kupé, kännetecknad av japanskt kvalitetstänkande, utmärkta köregenskaper och innovativa funktioner

Den bakre ljusrampen, som löper längs bilens hela bredd, gör att de ordinarie LED bromsljusen smälter samman med det högt monterade LED-bromsljuset.

Mitsubishi Motors designavdelning är först med att lansera ny utformning av instrumentpanelen i modellen Eclipse Cross. En horisontell axel delar upp panelen i två områden, där det övre området är reserverat för funktioner som rör information och det undre är reserverat för knappar och reglage som rör själva hanteringen av bilens olika system.
Head Up Display är placerad ovanpå instrumentbrädan och kan fällas upp och ned. I displayen visas bla; bältesindikator, växelläge, hastighet, navigation, adaptiv farthållare, filbytesvarning/vingelvarnare och justerbar hastighetsbegränsare.
I den övre delen av instrumentpanelen sitter Mitsubishi Motors ”Smartphone Link Display Audio” (SDA) som gör det möjligt för föraren att, via en 7-tums pekskärm, se relevant information om en uppkopplad smartphone på ett säkert sätt.