Mountainbike

Ekstedts Baklucka - 2018-Mar-27

Intresset för mountainbike har växt sig allt större i Sverige och är idag ett uppskattat äventyr hos många som vill upptäcka naturen samtidigt som benen får jobba. Niklas möter upp Jessica som har en riktigt passion för mountainbike.


De slänger in cyklarna i bilen och styr mot Hellasgården, strax utanför Stockholm för att ge sig ut i skogsspåren i minus 7 grader. Niklas slås av hur roligt men samtidigt bra träning mountainbike är.
Efter att ha cyklat ett tag så stannar de för att grilla Niklas hälsosamma matsäck, de reflekterar över dagen och hur det är att ha mountainbike som ett äventyr både i vardagen och under helger, året runt. 
Krämiga korngryn med prästost. Toppad med rostade hasselnötter, savoykål och filmjölk - 4 portioner
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 dl krossat korngryn
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl riven prästost
  • 1 tsk salt
  • ½ st savoykål
  • 3 st morötter
  • 1 dl 123lag (1 del ättika, 2 del socker, 3 del vatten)
  • 75 g rostade hasselnötter
  • 100 g smör
  • 3 st krossade enbär
  • 1 dl filmjölk
  1. Tänd elden på björkved (alternativ annat bladträd tex ek, al, äpple)
  2. Lägg enkvistarna i vatten
  3. Hacka schalottenlök och vitlök
  4. Sautera i smör i en het panna ca 2-3 minuter
  5. Tillsätt korngryn och fortsätt sautera under omrörning 3-4 minuter
  6. Tillsätt lite hönsbuljong i taget och fortsätt röra
  7. Koka tills korngrynen är mjuka men med lite kärna
  8. Ställ åt sidan
  9. Koka savoykålen snabbt i saltat vatten, ca 30 sekunder
  10. Skiva morötterna tunt
  11. Koka upp ingredienserna till 123lagen och häll över morötterna. Låt svalna
  12. Bryn smöret i en varm panna med enbären
  13. Värm upp korngrynen och rör ner crème fraiche och riven ost
  14. Toppa med kål, morötter och hackade hasselnötter. Ringla över filmjölk, ta bort enbären och häll på en sked brynt smör
Eclipse Cross fr. 266 900 kr 254 900 kr