Outlander Plug-In Hybrid med en efterlängtad nyhet

Tjänstebil - 2016-Oct-14

Att välja en miljöanpassad laddhybrid behöver inte innebära att du måste kompromissa med det som är viktigt i en bil. Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid klarar allt som en modern familjebil ska klara – och den kan rulla flera mil på eldrift.


LADDHYBRIDERNA HAR snabbt blivit enormt populära på den svenska bilmarknaden. Förra året registrerades nästan dubbelt så många laddhybrider som året innan och det finns inga tecken på att trycket minskar. Den främsta anledningen är förmodligen att en laddhybrid är en fantastiskt smart kompromiss, som passar svenska bilköpare väldigt bra. En laddhybrid kan rulla på eldrift i flera mil – exakt hur långt beror bland annat på körsätt och väderförhållanden. Men det bästa är att bilen inte stannar när batteriet är slut. Då tar bensinmotorn vid.
EN LADDHYBRID KAN DÄRFÖR vara perfekt för till exempel jobbpendlingen eller dagishämtningen, som kan göras lokalt utsläppsfritt och näst intill ljudlöst. Men den fungerar också utmärkt på långresan eller semestern, utan att du behöver byta bil. Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid har varit en av de populäraste supermiljöbilarna på den svenska marknaden sedan lanseringen. Bilmärket var tidigt ute och visade hur viktig just tekniken är.
NU HAR Outlander Plug-In Hybrid uppdaterats med flera smarta funktioner som köparna har efterfrågat.
  • Till att börja med har bilen fått ett särskilt läge som “tvingar” den att gå på eldrift. På så sätt kan du köra på eldrift när du tycker det passar, utan att bensinmotorn startar. Den körs inte igång förrän batteriet är urladdat.
  • Rattvärme är en härlig funktion som är svår att klara sig utan under de kyliga vintermånaderna, och det finns också stöd för både Android Auto och Apple CarPlay som visar telefonens appar i ett mer bilvänligt format i skärmen på mittkonsolen.
  • Att snabbladda batteriet går nu ännu lite snabbare. Att snabbladda till 80 procent tar bara 25 minuter och att ladda i normalt tempo hemma eller på arbetsplatsen tar mellan tre och fem timmar.
  • Mitsubishi har också jobbat med att sänka ljudnivån från både däcken, motorn och vinden, för att resan ska bli mer avkopplande.
FÖRUTOM ALLA NYA FUNKTIONER finns det framför allt sex skäl att välja en Outlander när du byter till en laddhybrid.

Den klarar det mesta

DET ÄR SKÖNT ATT INTE behöva byta bil efter behov. Outlander Plug-In Hybrid har plats för både fritidsaktiviteter och familj, inget och ingen behöver stanna hemma. Miljöbilar har historiskt sett ofta kompromissat med något som köparna annars uppskattar i konventionella bilar, men Outlander Plug-In Hybrid är en rymlig crossover som fixar så väl jobbpendlingen som semesterresan.

En härlig upplevelse att köra

OM DU ALDRIG HAR KÖRT PÅ eldrift har du något riktigt härligt att se fram emot. Det är helt tyst. Och det är inga växlingar som stör. Det gör trafiksituationer som annars kan vara stressande – stadstrafik och bråttom till dagishämtningen, till exempel – väldigt avslappnande. Det finns också ett autobromssystem som minskar risken för krock, en 360-graderskamera för att du enklare ska kunna hålla koll på omgivningen, och eftersom Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid är en crossover sitter du lite högre upp med god överblick. Det är något som uppskattas av många.

“Elläget” gör Outlander till en elbil

DET NYA LÄGET SOM SER TILL att bensinmotorn inte startar är något som efterfrågats av många. Nu är det alltså möjligt att köra på eldrift tills batteriet är urladdat. Då kan du köra vidare med bensinmotorn tills batteriet är uppladdat igen, till skillnad från i helt eldrivna bilar. Outlander Plug-In Hybrid kan köras på eldrift i upp till 120 km/h.

Att köra miljöanpassat är en rolig utmaning

HUR MILJÖANPASSAT KAN du köra? Med hjälp av bilens infotainmentsystem kan du följa energiflödet och se hur hybridsystemet jobbar.

Den är fyrhjulsdriven

MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN HYBRID har två elmotorer och elektroniskt styrd fyrhjulsdrift som anpassar sig efter underlaget. Det ger bättre fäste och tryggare körning.

Den passar perfekt som tjänstebil

LADDHYBRIDER SUBVENTIONERAS ordentligt när det gäller förmånsvärdet för tjänstebilister. Outlander Plug-In Hybrid är alltså en rymlig suv med modern teknik, men har ett förmånsvärde på från 1 188 kronor i månaden netto vid 50 procents marginalskatt.