Småföretagarna - Det här är vår drömbil

Tjänstebil - 2017-Apr-13

Få har råd med en bil för jobbet och en annan för fritiden – därför är kraven på en firmabil högt ställda. Så här säger vår panel om vad en bil för vardag och jobb måste ha.


Mattias Ileby, äger och driver Markis- specialisten, Sigtuna

En arbetshäst med personbilskomfort – som dessutom är snygg och pålitlig. Samtidigt ska säkerheten vara hög och miljöpåverkan så liten som möjligt. Ungefär så ser den perfekta bilen för arbete och fritid ut enligt vår småföretagarpanel.

– Som småföretagare är det viktigt att kunna nyttja sin bil både i tjänsten och privat helt enkelt för att slippa ha två bilar. Det är till exempel ofta jag hämtar och lämnar barn på skolan på väg till och från jobbet. I tjänsten använder jag bilen till att göra kundbesök och när det är dags att montera lastar vi upp till sju meter långa markiser på taket. Så goda lastmöjligheter är väldigt viktigt. Sedan vill jag ha plats för 4-5 personer så att hela familjen kan åka med vid behov. För mig är det också viktigt att en firmabil har personbilskomfort och att det är ett etablerat märke med bra kvalitet. Och så ska den så klart vara snygg!

“För mig är det också viktigt att en firmabil har personbilskomfort”

Natasja Gaudy, delägare och arbets- ledare på smyckestillverkaren Gaudy, Stockholm

När vi behöver bilarna i firman handlar det främst om småfrakter, annars använder vi dem privat för transport. Det som är viktigt för oss vid valet av bil är bra lastutrymme, god miljöprofil och komfort. Ett välkänt och pålitligt bilmärke är också mycket viktigt. Så vår drömbil har låg miljöpåverkan, hållbar och slitstark med material som klarar av lastning och frakt.

Charlotte Hjerstedt och Jerry Åkesson, driver barnbutiken och webshopen Lilla Violen, Jönköping

“Drömbilen är en bil med stort lastutrymme men som inte därmed förlorar i kvalitet eller körglädje”

– Att välja företagsbil är inte helt lätt, men för oss är det viktigt att den ska ha så låg miljöpåverkan som möjligt och kan lasta bra. Eftersom vi använder företagsbil väldigt mycket ligger tyngdpunkten i att ha en säker bil som man åker skönt i. Drömbilen är en bil med stort lastutrymme men som inte därmed förlorar i kvalitet eller körglädje. Det får även gärna vara mycket tekniska finesser som gör bilåkandet glädjefyllt.

Dick Johansson, delägare och marknads- chef på Klässbols Linneväveri, Klässbol utanför Arvika

– Vi använder bilarna till leveranser till vår egna Klässbolsbutik och Showroom på Sveavägen i Stockholm. Dessutom blir det många ärenden i Arvika, turer till vår tvätt och till kunder. Det förekommer också en hel del mässor i Norge och Sverige dit bilarna används. Önskebilen är snygg, har fyrhjulsdrift och bra acceleration, är bensinsnål och har gott om utrymme. Miljöperspektivet är också viktigt och att det inte ska vara något krångel. Så klart är det alltid bra med pålitliga bilmärken som har bra renommé.

Mitsubishi L200 – business och pleasure i samma bil

Lastbil och personbil i ett. Det är vad man får av nyaMitsubishi L200 som kombinerar ett rejält yttre med ett bekvämt inre. Den är tekniskt uppdaterad med bland annat Smartphone Link Display och stödjer Apple Car Play. Då kan du med hjälp av Siris röststyrning kontrollera navigation, telefon och textmeddelanden under körning. De nydesignade framsätena och de klassledande innermåtten garanterar dig dessutom en bekväm resa – oavsett om den tar dig till kund eller på utflykt med familjen!