Träningstips från Renata Chlumska

Träning - 2015-Oct-25

Så här i vintertider är det många som känner brist på energi och träningslust. En person som alltid utstrålar en hög energinivå och med bra träningsdisciplin, vare sig det är sommar eller vinter är äventyraren och Mitsubishi-ambassadören Renata Chlumska. Vi ringde upp Renata för att få lite tips om hur man kan hålla sig stark och pigg i vintermörkret.


Hur håller du dig pigg och stark i vintermörkret?

Vintern är min absoluta favoritårstid! Men med det sagt så menar jag vinter i dess rätta benämning, alltså vit, kall, solig och krispig. Dessvärre ser inte alltid vintern ut så här nere i Jönköping så jag försöker rätta mig efter de förutsättningar som finns. Vintern är en tid där man tar sig tid att umgås med varandra på ett annat sätt än på sommaren. Jag ser fördelarna i att ha det mysigt och ombonat hemma och att ta sig tid att umgås med familj och vänner. Det ger mig energi! Träning ger mig också energi, ju mer jag rör på mig, desto mer energi får jag.

Många vill fortsätta sin träning även på vinterhalvåret. Har du några tips till dem?

Ta med en kompis ut på promenaden. Det är både trevligare, säkrare och mer motiverande att komma ut då. Sen krävs det så klart en viss disciplin när man sitter inne i värmen och motivera sig att gå ut på en motionsrunda. Väl ute tycker jag faktiskt att det är skönare med långpromenader på vintern än på sommaren. Sommarens temperaturer gör det tyngre att träna ute så regn eller lite blåst svalkar skönt och gör bara promenaden mer behaglig.

Vad är bästa utomhusträningen på vintern?

För mig är min dagliga promenad någonting som jag håller fast vid vinter som sommar. Med bra broddar och en pannlampa kan man hantera både mörkret och halkan. Jag promenerar i högt tempo och för att maximera träningen så hänger jag på mig extra vikter. Man ska få upp pulsen och bli ordentligt varm, då har man fått bra motion. Det viktigaste är att man tar det i sitt eget tempo, en kortare sträcka är bättre än ingen sträcka. Sen älskar jag all form av vintersport så som skidåkning och skridskor men även att paddla och cykla funkar bra på vintern. För mig är vintern en utmärkt period för träning. Dessutom är det insektsfritt!

För mig är vintern en utmärkt period för träning. Dessutom är det insektsfritt!