MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN HYBRID /


NÄSTA GENERATIONS LADDHYBRID

 

När du vill åka bekvämt, känna dig trygg och köra vardagsresorna på el. Upplev den senaste utvecklingen inom laddhybridtekniken med Outlander Plug-in Hybrid.


En SUV som är mer kompetent än någonsin, med avancerade säkerhetssystem och unik fyrhjulsdrift med optimal prestanda oavsett vägunderlag.

 

Från 464900 kr

Från 464900 kr {{allModels.getCampaign.campaign_price | currency}} kr

Från 464900 kr

{{allModels.getCampaign.model}}: {{allModels.getCampaign.campaign_price | currency}} kr ({{allModels.getCampaign.price | currency}} kr)


Vid avbetalning: 4649 kr/mån

Förmånsvärde: 1771 kr/mån netto


Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid finns för omgående leverans!

Boka provkörning

{{ bdCtrl.selectedVendor() || 'Välj återförsäljare i lista'}}
  • {{vendor.city}} - {{vendor.title}}

Kontakta mig via:

Tack! Vi återkommer inom kort.

Så tycker pressen

“Förutom möjligheterna till körning på el i vardagsbruk till och från jobbet och/eller stormarknaden, så ger systemet en mycket komfortabel, jämn och ryckfri gång […]“ 

”Fina utrymmen i kupé och bagageutrymme samt mycket bra stolar höjer komforten. När jag kör Outlander PHEV känns det som att sväva fram, oavsett underlag - för bilens hjulupphängning sväljer alla potthål och andra ojämnheter.”


Lasse Sjöberg, Karlskoga Tidning 11 december 2019


“Den här laddhybriden är definitivt ett seriöst val för familjen. Bra benutrymme bak, hög säkerhet och ändå lastutrymme så det räcker, men framförallt kan man köra det allra mesta på enbart el.”

Stefan Nilsson, SmålandsPosten 30 november 2019


“Mitsubishi Outlander PHEV laddar både bilen och förarens batteri“ 


Norra Halland, 14 december 2018


“Outlander PHEV är på flera sätt ett av de bästa bilköpen just nu“ 


Teknikens Värld nr 25, november 2018


“Trotjänaren nu piggare och bättre – och betydligt billigare“ 


Dagens Industri, 15 november 2018


“Plus; Räckvidd el, komfort, utrymme, andrahandsvärde, snabbladdning möjlig.
Sammantaget har en bra bil blivit lite bättre på en rad punkter.“


Dagens Nyheter, 6 oktober 2018


“Outlander har blivit bättre på alla punkter, och behållit styrkor som stort lastutrymme, attraktivt pris och ett lågt förmånsvärde. Som miljöbil är det här en bra bil för den som är duktig med laddsladden“ 


Dagens Industri, 15 november 2018


“Vad sägs om att nästan allt ökat – utom prislappen“ 


Sundsvalls Nyheter, 16 september 2018


“Klassikern och bilen som på många sätt var med om att rita om den svenska tjänstebilskartan.“

“Outlander PHEV är fortfarande relativt ensam om att kombinera suv- och laddhybridfördelarna och bilen har moderniserats en hel del inför hösten. Mycket bra komfort i baksätet och ett av de största lastutrymmena för en laddhybrid alla kategorier. Och fortfarande ett lågt förmånsvärde“ 


Expressen/Allt om Bilar, 15 september 2018


“Hög komfort, praktiskt användbar räckvidd på el, utrymmen, dragkapacitet“


Vi Bilägare nr 10, 2018


“Mitsubishi har haft framgångar med laddhybridversionen av Outlander som kom ut på marknaden redan 2013.“

“Kombinationen av en laddbar bil med suv-kaross slog an hos många svenska tjänstebilsförare. Nu har Outlander PHEV lanserats i en uppdaterad version“ 


SvD, 28 september 2018


Utrustning utöver PHEV S-Edition


- Vit med svart tak (XW1)

- 18" vinterhjul

- Metalliclack / Vit med svart tak

- Kjolpaket

- Instegslister

- Skydd stötfångare

- Dekal baklucka
Exteriör

MER KRAFT, MER KONTROLL, MER KLIMATSMART

Upplev körglädje på en helt ny nivå med nya Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid. Med elmotorer på både fram- och bakaxeln som arbetar tillsammans med en effektiv och kraftfull bensinmotor - har du optimal prestanda för alla dina behov. 

UPPLEV ELDRIFT PÅ ETT HELT NYTT SÄTT


 

MER KRAFT  

Ny 2.4 Atkinson bensinmotor och en större elmotor för mer kraft. Bakre elmotorns effekt har ökats med 10kW.

MER KONTROLL 

Förfinad fyrhjulsdrift och två nya körlägen för bättre kontroll. SNOW för bättre framkomlighet på snö och ojämna underlag. SPORT för aktivare körning med bättre prestanda.

MER KLIMATSMART  

Bättre batterikapacitet ger längre eldrift och ett mer klimatsmart bilägande. Nya battericeller har ökat batteriets kapacitet och förlängt eldriften med 15%.

KRAFTFULL FORMGIVNING

Den visuella identiteten i fronten, Dynamic Shield, förmedlar känslan av prestanda och säkerhet.

SOFISTIKERADE OCH SPORTIGA DETALJER


Lyktorna följer den distinkta karossen på ett stilfullt sätt. Det är inte bara snyggt, utan ger också en fantastisk vidvinkel tillsammans med de nya LED-strålkastarna.


 

Färger


Välj mellan åtta olika exteriörfärger. Därtill kommer fyra klädselalternativ. Pröva vilken färg och modell som passar dig under Bygg din bil


 

Interiör

UPPDATERAD KUPÉ

Outlander Plug-in Hybrid har blivit uppdaterad med många smarta funktioner.

KLÄDSEL

Finns i textilklädsel comfort-tec, svart läderklädsel, grå läderklädsel och läderklädsel premium x (tillval).

UPPVÄRMD RATT

Den uppvärmda ratten ger ett behagligare grepp när det är kallt. Strömbrytaren är bekvämt placerad på mittkonsolen.

 

RYMLIG KOMFORT
OCH HELT NY ELEGANS

Kliv in i en oas av komfort och elegans där körglädjen förstärks av generöst benutrymme, lyxiga bekvämligheter och en extremt tyst åktur. I de omfamnande främre stolarna får kroppen skönt stöd även från sidorna. Alla säten är omsorgsfullt tillverkade av material med hög kvalitet. Baksätena kan fällas så att du enkelt och flexibelt kan anpassa bagageutrymmet för alla dina transportbehov.

Teknik

TEKNOLOGI SOM
GER DIG KONTROLLEN

Avancerade nya säkerhetsfunktioner bidrar till både säkrare och mer avslappnad körning – på vägen och i parkeringshuset, på dagen och om natten. Från förarplatsen kan du enkelt följa och kontrollera bilens Plug-in Hybrid-system under körning. 

Prioriterad eldrift


Tryck på EV-knappen för att välja prioriterad eldrift och minimera användningen av bensinmotorn. Så enkelt väljer du en tystare färd med lägre utsläpp, och har fortfarande fyrhjulsdrift via de dubbla elmotorerna.


360-GRADERSVY MED FYRA KAMEROR


Med kameror monterade fram- och baktill samt på sidorna av bilen kan flera olika vyer (inklusive fågelperspektiv) presenteras på instrumentdisplayen. Kamerorna visar vad som döljer sig i döda vinklar och underlättar när du ska parkera.


peka eller prata


Telefonsamtal, navigation, skicka och ta emot meddelanden och lyssna på din musik hanteras enkelt genom den inbyggda pekskärmen. Med röstkommandon styr du enheten så du kan hålla händerna kvar på ratten och kan fokusera på vägen. Läs mer om Mitsubishi Connect. (Eng)


 

Stödjer Apple CarPlay


Med Siri's röststyrning kontrollerar du navigation, telefon och textmeddelanden under körning. Läs mer om Apple CarPlay på Apples hemsida.


 


ELEKTRISK KUPÉVÄRMARE

Med din smartphone kan du bland annat styra laddningstimern, ändra laddningen till natten när elavgiften är låg och kontrollera återstående laddningstid. Du kan starta luftkonditioneringen eller kupévärmaren direkt i appen eller via timer.


 


Mitsubishi Smartphone app

Genom att använda Mitsubishis smarta app på din Android eller iPhone, kan du bland annat styra laddningstimern, ändra laddningen till natten när elavgiften är låg och kontrollera återstående laddningstid.


 

 

Prestanda

80% UPPLADDAT PÅ 25 MIN

Du kan ladda batteriet hemma på 3-5 timmar medan du sover, eller vid särskilda laddstationer upp till 80 % på så lite som 25 minuter.


45km på eldrift

Upp till 45 km körsträcka (WLTP) på enbart el. Det gör att de flesta körningar kan klaras utan hjälp av bensinmotorn med prioriterad eldrift (EV). Toppfarten på enbart el är ända upp till 135 km/h och du har fortfarande fyrhjulsdrift via de dubbla elmotorerna.


 


TOTAL KONTROLL

Nyskapande fyrhjulsdrift med dubbla elmotorer samarbetar med fyrhjuldriften S-AWC (Super All Wheel Control) för att ge varje enskilt hjul optimal drivkraft och bästa väggrepp, så att du kan njuta av mjuk, kraftfull acceleration och stabila köregenskaper på alla underlag.

 


 

/INNOVATION MED VÄSSAD PRESTANDA


Det redan innovativa systemet – Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) – har nu förfinats ordentligt med en högeffektiv bakre elmotor som ökat uteffekten med 10%, en större och mer bränsleeffektiv bensinmotor och mer sofistikerad energistyrning. Allt byggt på unika erfarenheter för största möjliga tystnad, mjuk körning och optimal drivkraft.

1. Främre elmotor 2. Bakre elmotor 3. Ny 2,4-liters bensinmotor 4. Generator 5. Främre PDU (Power Drive Unit) 6.  Bakre EMCU (elektrisk motorstyrenhet) 7. Batteri

Så fungerar Plug-In Hybrid Tekniken

3 KÖRPROGRAM


Körlägena växlar automatiskt för att anpassas till olika körförhållanden.
Klicka på pilarna för att se hur tekniken fungerar.

 

 

Eldrift


Elmotorerna matas med ström från batteriet. Bilen går tyst och det blir inga utsläpp. Toppfart på el är 135 km/tim.

Serie-hybrid


Elmotorerna driver bilen och kopplas automatiskt in när batteriets laddning är låg. De får extra kraft vid acceleration och körning i uppförsbackar från generatorn som också laddar batteriet.

PARALLELL-HYBRID


Bensinmotorn driver bilen i hög hastighet samt i hastigheter över 65 km/h när batteriet är urladdat. Överskottsenergin laddar batteriet. Elmotorerna hjälper till när det behövs extra kraft.

3 KÖRLÄGEN


Växla läge efter körförhållandena.
 

 

CHRG


Bensinmotorn laddar kontinuerligt batteriet även när bilen står stilla. Att ladda batteriet upp till 80% tar ungefär 40 minuter beroende på hur urladdat det var när laddningen påbörjades. Det går åt ungefär 3 liter bensin om batteriet laddas med bilen stillastående.


BENSINMOTORN DRIVER BILEN SAMT GENERATORN SOM  LADDAR BATTERIET.

SAVE


Batterisparläge: Föraren kan manuellt välja hybrid-läget för att reducera elförbrukningen.
Om man väljer batterisparläge vid landsvägskörning kan man istället utnyttja batteriets kapacitet vid körning i stadstrafik.
Om batteriet är fulladdat kommer sparläget att aktiveras när laddningen är cirka 90%.


Sparar batteriets kapacitet.

PRIORITERAD ELDRIFT


Tryck på EV-knappen för att välja prioriterad eldrift och minimera användningen av bensinmotorn.
Så enkelt väljer du en tystare färd med lägre utsläpp, och har fortfarande fyrhjulsdrift via de dubbla elmotorerna.


BROMSÅTERVINNING


Elmotorerna används som generatorer och laddar batteriet när föraren släpper gaspedalen. I startläget sköter bilen allt automatiskt. Föraren kan påverka graden av elmotorbroms/laddning på två olika sätt:
 

 

 

MED VÄLJARSPAKEN


Dra den bakåt från D-läget. Under körning kan du ändra inställning från D (normalläget) till B3 alternativt B5.

MED RATTPADDLAR


Dra vänster paddel (-) mot ratten för att öka elmotorbromsens effekt.
Dra höger paddel (+) mot ratten för att minska effekten av elmotorbromsen.
Det finns totalt 6 inställningar, BO-B5. Läget visas i instrumentdisplayen.
 

 


2 SÄTT ATT LADDA


Anslut bara bilen och dess laddkabel till ett eluttag för att ladda drivbatteriet. Under luckan finner du de båda anslutningarna.
 

 

NORMAL LADDNING


En 10 m kabel för laddning medföljer bilen vid leverans. Anslutning till ett 230 volt uttag med 10 A säkring. Fulladdat batteri på ca 5 timmar.

SNABBLADDNING


För att bilen ska kunna snabbladdas krävs ett speciellt laddaggregat (ChaDeMo). Offentlig laddstation. Batteriet laddas till 80% på ca 25 min.

Säkerhet

/SJU KROCKKUDDAR
& en stark kaross


OUTLANDER har sju krockkuddar som tillsammans med den mycket starka karosstrukturen RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) skyddar de åkande.AUTOMATISKT KOLLISIONSVARNINGSSYSTEM (FCM)


Det automatiska kollisionsvarningssystemet hjälper till att förhindra en kollision eller begränsa skadorna om en kollision är oundviklig. Systemet reagerar på såväl fordon som fotgängare med hjälp av både kamera och radar.VARNINGSSYSTEM VID BACKNING [RCTA]


En symbol visas i multi-displayen när RCTA är aktiv. Om radarsensorerna i den bakre stötfångaren upptäcker fordon som närmar sig när backväxeln är i visas ett varningsmeddelande i displayen, samtidigt som du hör en ljudsignal och lampor blinkar i båda speglarna.


/AKTIV FARTHÅLLARE (ACC)


Den aktiva farthållaren använder radar för att hålla det valda avståndet mellan dig och framförvarande fordon. Det avlastar dig som förare och ser till att minska stressen i trafiken, särskilt vid köbildning.


Döda vinkeln varning (BSW)

En indikation syns i bilens kombinationsinstrument när BSW är aktiverat. När ett fordon upptäcks i området på sidan av bilen tänds lampan i sidobackspegeln.Uppmärksamhet

Om körriktningsvisaren är påslagen hörs en ljudton och lampan i sidobackspegeln (på berörd sida) blinkar för att påkalla din uppmärksamhet.AUTOMATISKT HELLJUS (AHB)

För att göra det säkrare, bekvämare och enklare att köra i mörker växlar helljuset automatiskt till halvljus när fordon upptäcks framför, och växlar automatiskt tillbaka till helljus när det är fritt. Du behöver inte lyfta ett finger att slå om manuellt.VARNINGSSYSTEM VID FILBYTE (LDW)

Systemet varnar med en symbol i multiinformationsdisplayen och med en ljudsignal om du är på väg att korsa en filmarkering utan påslagen körriktningsvisare.


Utrustning

Jämför utrustningspaket

{{ equipment.firstChoice.equipmentLevel.title || "–" }}
  • {{level.title}}
{{ equipment.secondChoice.equipmentLevel.title || "–" }}
  • {{level.title}}
Säkerhet
Utrustning {{ equipment.firstChoice.equipmentLevel.title || "–" }} {{ equipment.secondChoice.equipmentLevel.title || "–" }}
{{entry.title}}
Interiör
Utrustning {{ equipment.firstChoice.equipmentLevel.title || "–" }} {{ equipment.secondChoice.equipmentLevel.title || "–" }}
{{entry.title}}
Exteriör
Utrustning {{ equipment.firstChoice.equipmentLevel.title || "–" }} {{ equipment.secondChoice.equipmentLevel.title || "–" }}
{{entry.title}}

Specifikation

Jämför specifikation

{{ specs.firstChoice.model.title || "–" }}
  • {{model.title}}
{{ specs.secondChoice.model.title || "–" }}
  • {{model.title}}
Sammanfattning
Specifikation
Pris {{ specs.firstChoice.model.price | currency }} kr {{ specs.firstChoice.model.price | currency }} kr {{specs.firstChoice.model.campaign_price | currency}} kr {{ specs.secondChoice.model.price | currency }} kr {{ specs.secondChoice.model.price | currency }} kr {{specs.secondChoice.model.campaign_price | currency}} kr
Månadskostnad {{ specs.firstChoice.model.monthly_price | currency }} kr {{ specs.secondChoice.model.monthly_price | currency }} kr
Förmånsvärde {{ specs.firstChoice.model.tax_value | currency }} kr {{ specs.secondChoice.model.tax_value | currency }} kr
Drivmedel {{ specs.getFuelType( specs.firstChoice.model ) }} {{ specs.getFuelType( specs.secondChoice.model ) }}
Växellåda
Utrustning {{ specs.getEquipmentLevel( specs.firstChoice, specs.modelData ).title }} {{ specs.getEquipmentLevel( specs.secondChoice, specs.modelData ).title }}
Mått & Vikt
Specifikation {{ specs.firstChoice.model.title || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.title || "–" }}
Totallängd {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_length || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_length || "–" }}
Totalbredd {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_width || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_width || "–" }}
Totalhöjd {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_height || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_height || "–" }}
Max markfrigång {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.max_ground_clearance || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.max_ground_clearance || "–" }}
Bagagevolym {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.trunk_capacity || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.trunk_capacity || "–" }}
Tjänstevikt {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.curb_weight || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.curb_weight || "–" }}
Totalvikt {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_weight || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.total_weight || "–" }}
Max släpvagnsvikt b-körkort {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.max_trailer_weight_b_licence || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.max_trailer_weight_b_licence || "–" }}
Max släpvagnsvikt {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.weights_measures.max_trailer_weight || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.weights_measures.max_trailer_weight || "–" }}
Motor
Specifikation {{ specs.firstChoice.model.title || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.title || "–" }}
Motornamn {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.enginedata.name || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.enginedata.name || "–" }}
Bränsle/Oktan {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.enginedata.fuel_octane || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.enginedata.fuel_octane || "–" }}
Max effekt {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.enginedata.max_effect || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.enginedata.max_effect || "–" }}
Max vridmoment {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.enginedata.max_torque || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.enginedata.max_torque || "–" }}
Volym bränsletank {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.enginedata.fueltank_capacity || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.enginedata.fueltank_capacity || "–" }}
Blandad körning {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.environment_fuel.consumption_mixed || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.environment_fuel.consumption_mixed || "–" }}
CO2 förbrukning {{ specs.firstChoice.model.engine_transmission.environment_fuel.co2_emission || "–" }} {{ specs.secondChoice.model.engine_transmission.environment_fuel.co2_emission || "–" }}

Tillbehör

Priser avser monterat och klart. Lokala prisavvikelser kan förekomma.

  • {{item.title}} {{item.price}} kr {{item.price}} kr {{item.price_discount}} kr