mitsubishi motors sverige

Mitsubishis personbilar började säljas i Sverige 1981. I dag säljs företagets bilar i Sverige via MMC Bilar Sverige AB, som ägs av SC Motors Sweden AB och är ett dotterbolag till Sumitomo Corporation. Mitsubishis svenska huvudkontor ligger i Upplands Väsby, Stockholm. Generalagenten MMC Bilar Sverige AB har  anställda och ett 30-tal anställda, ett nätverk av 75 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.


Hållbarhet, körglädje och fyrhjulsdrift

För Mitsubishi har körglädje alltid varit viktigt, vart du än är på väg, på alla slags underlag och under alla klimatförhållanden. Att kunna röra sig smidigt och obehindrat i stadsmiljö för att i nästa stund ge sig ut och upptäcka naturen och samtidigt hela tiden ha samma höga prestanda, kvalité, säkerhet och låga miljöpåverkan ska vara en självklarhet. Flera av Mitsubishis bilmodeller har en naturlig närvaro både på och utanför vägen.

Mitsubishi vill att varje generation ska få njuta av den frihet som bilen ger med så liten miljöpåverkan som möjligt. Konkret innebär det ett ständigt arbete med att minska CO2 utsläppen i befintliga bilmodeller och utveckla tekniken i framtidens elbilar. 2012 hade Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid (PHEV) världspremiär på motormässan i Paris, 2013 lanserades den i Sverige och året efter blev bilen världens mest sålda plug-in hybrid, en position den sedan hållt i flera år. 


Mitsubishi Motor Sveriges modellprogram


OUTLANDER PHEV (PLUG-IN HYBRID)

Världens första suv som Plug-In Hybrid, Outlander PHEV, har sedan lanseringen sålts i över 200 000 exemplar världen över. Utvecklad från att vara helt eldriven har Outlander PHEV en unik konstruktion som består av en elektrisk motor fram, en elektrisk motor bak och ingen växellåda. Det möjliggör en energieffektiv och komfortabel körupplevelse för föraren. Senaste generationen Outlander PHEV har lägre CO2-utsläpp, bättre bränsleekonomi och en räckvidd med nollutsläpp på 54 km (NEDC- körcykeln) eller 45 km (WLTP- körcykeln).


L200

L200 är en stryktålig, säker och mångsidig pickup med personbilskomfort. Nya L200 har bättre prestanda och flera funktioner har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”. Fyrhjulsdriften har uppgraderats och ger bättre terrängegenskaper tack vare ett terrängläge med flera olika inställningar.


OTLANDER

Outlander är en mellanstor, säker och rymlig SUV med mjuka former och flexibel interiör där man enkelt kan ändra kupéutrymmet efter behov. Med elektroniskt styrd fyrhjulsdrift kan du helt och fullt utnyttja Outlanders kraftiga motorstyrka i alla lägen.


ECLIPSE CROSS

Eclipse Cross är en SUV med högre markfrigång och med Mitsubishis beprövade fyrhjulsdrift som tillval tar den dig bekvämt längre och smidigare oavsett väglag. Eclipse Cross är en säker bil med bra köregenskaper
och flexibelt lastutrymme.


ASX

ASX är en kompakt SUV som erbjuder det bästa med SUV, kombi och familjebil. Byggd med miljömedveten teknik, inredd för att passa en modern familj med aktiv livsstil. Under hösten 2019 lanseras nya ASX som bland annat kommer med bättre drivlina, ny karossdesign och 4WD för säker och bekväm framkomlighet oavsett väglag.