Mitsubishi Motors samarbetar

Vi på Mitsubishi Motors har valt att stödja olika aktiviteter och personer som precis som våra bilar tar sig igenom utmaningar både i livet, i terrängen och på vägarna. 


 

MAGDALENA FORSBERG kör Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid


Mitsubishi samarbetar med skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg. Magdalena är en av våra främsta idrottare genom tiderna med en imponerande meritlista. Hon kan bland annat stoltsera med sex VM-guld, sex världscupssegrar i rad, två OS brons, ett VM-silver och sex VM-brons. Dessutom har hon belönats med det prestigefyllda Jerringpriset hela fyra gånger för sina idrottsprestationer vilket innebär att hon är den idrottare som tilldelats priset flest gånger. I dag är Magdalena en flitigt anlitad föreläsare, sportkommentator och programledare. Hon har en stor passion för natur och friluftsliv och är dessutom skogsägare med basläger i vackra höga kusten i Norrland.

 

-Jag är jättestolt och glad över att inleda det här samarbetet med Mitsubishi. För mig är det viktigt att jobba med varumärken som förstår den viktiga omställningen för ett bättre klimat. Med min livsstil värdesätter jag en pålitlig laddhybrid med fyrhjulsdrift där vardagsresorna går att köra på förnybar el och som klarar att hantera utmaningarna i en aktiv livsstil. Med Mitsubishis Outlander Plug-in Hybrid blir detta möjligt, säger Magdalena Forsberg.


 

PETTER ALEXIS ASKEGREN kör Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid


Sedan det första släppet har Petter gång på gång, med sitt sjätte sinne och äkthet som kompass, bevisat att han förtjänar en plats i hiphop-himlen. Något som skiljer Petter från många andra hiphop-artister är hans texter, som skulle kunna liknas vid terapisessioner; brutalt uppriktiga och med inspiration hämtad från sitt egna liv och sin omgivning. För Petter är hiphopen ett sätt att ventilera sina känslor. Denna ständiga förnyelse, framåtanda och Petters outtömliga kärlek till musiken och språket gör att han än idag är en av våra främsta artister, som den nya generationen svenska rappare har mycket att tacka för.

 

– Har jag en idé om ett samarbete så sitter jag inte och väntar, då hör jag av mig. Mikael Lemmel och Mats Skott som arrangerar swimrun-loppet Från ö till ö som jag har deltagit i och som jag arrangerar loppet Koster Swimrun ihop med, kör Mitsubishi. I samband med loppet har vi åkt kors och tvärs ned till Bohuslän och packat deras bilar fulla med bojar och våtdräkter och allt möjligt annat man behöver. Jag kände direkt att det här är en så otroligt bra bil för mig att ha i Åre. Så jag ringde upp Mitsubishi. Det är dessutom ett varumärke jag var och är nyfiken på eftersom det fanns kopplingar till andra grejer jag håller på med, som skidåkning och sake, säger Petter.

Läs mer om Petter på www.petter.nu eller i artikeln
Berget ska bestigas
Lyssna på Petters avsnitt i Äventyrspodden


 

RENATA CHLUMSKA kör Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid


Mitsubishi samarbetar med äventyraren Renata Chlumska. Hon var första svenska kvinna på Mount Everest. 439 dagar tillbringade hon med att runda USA:s lägre 48 stater, en sträcka på 18 200 km av egen kraft. Hennes nästa äventyr kommer att ta henne längre bort än hon någonsin har varit, till rymden.

 

– Äventyr handlar inte bara om att bestiga Mount Everest. Utan också om att klara av alla utmaningar dagarna där emellan. Jag känner mig stolt över att få vara Mitsubishis ambassadör för nya Outlander Plug-in Hybrid.  Som äventyrare och trebarnsmamma fyller bilen mina önskningar och behov med både fyrhjulsdrift, stort lastutrymme i kombination med att jag kan ta mig fram på förnybar el, säger Renata Chlumska.

 

Läs mer om Renata Chlumska på www.renata.nu eller Renatas egen sida på Livet i en Mitsubishi

Lyssna på Renatas avsnitt i Äventyrspodden


 

OLA SKINNARMO kör Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid


Olas lista över bedrifter är fantastisk och värd största respekt. Som första svensk nådde han Sydpolen på egen hand. Ett par år senare nådde han Nordpolen efter att ha inlett en expedition tillsammans med Göran Kropp. Ola har skidat, seglat och paddlat i, på och runt ställen som många av oss knappt kan föreställa sig. Idag är Ola en av våra mest uppskattade föreläsare när han inte är ute i världen någonstans och guidar sina resenärer i egna bolaget Expeditionsresor.

 

– Jag tycker att det känns väldigt bra att samarbeta med Mitsubishi som ligger i framkant när det gäller laddhybridteknik och innovation. Vi måste alla göra det vi kan för att minska vår klimatpåverkan. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Därför känns det väldigt rätt att köra en Outlander Plug-In Hybrid, eftersom jag behöver en bil med god framkomlighet och som har plats för både familj och mycket utrustning säger Ola Skinnarmo.

 

Läs mer om Ola Skinnarmo på www.skinnarmo.com

Lyssna på Olas avsnitt i Äventyrspodden


 

NIKLAS EKSTEDT KÖR EN MITSUBISHI ECLIPSE CROSS

 

Niklas Ekstedt är stjärnkocken som vurmar för svensk natur och som driver flera framgångsrika restauranger och koncept. Tyngdvikten ligger på svensk mat och närproducerade råvaror. Niklas delar Mitsubishis fokus på en aktiv livsstil med inriktning på laddhybridteknik och fyrhjulsdrift.

 


 

GRANDPA X MITSUBISHI

 

Precis som vi på Mitsubishi tycker vår samarbetspartner Grandpa om design, miljö och hållbarhet. Tillsammans har vi skapat ett samarbete Grandpa x Mitsubishi.
 

För mer information om Grandpa: grandpa.se

 


 

MITSUBISHI MTB CHALLENGE

Årets upplaga består av åtta stora och långa cykelupplevelser, från Varberg i söder till Rättvik i norr. Säsongen sträcker sig från mitten av maj till mitten av september. Tidpunkten på säsongen, vädret, terrängen och naturtypen är olika från plats till plats. Allt detta bidrar till att varje arrangemang får sin egen karaktär. Även längden på banorna varierar, från 60 km upp till drygt 90 km. Med anledning av Covid-19 begränsningar så rullar några av långloppscupens, Mitsubishi MTB Challenges, lopp på ett litet annorlunda sätt i år.Cupen kör två digitala utmaningar under maj månad och den andra startar på lördag den 23 maj kl 09:00 med en live-sändning.

 

– Vi ser tydligt att intresset i Sverige för mountainbike ökar för varje år, det märker vi inte minst på det ökande antalet deltagare i Mitsubishi MTB Challenge. För många är våra lopp inspirerande utmaningar och styrkeprov. För andra handlar det mer om spännande upplevelser och nya erfarenheter då tävlingarna riktar sig mot både motionärer och elit säger Lasse Strand, samordnare för Mitsubishi MTB Challenge.


För mer information och anmälan: www.langloppscupen.se


 

ACTIVE DRIVING UTBILDAR FÖRETAG I TRAFIKSÄKERHET MED HJÄLP AV MITSUBISHI OUTLANDER PLUG-IN HYBRID

 

Mitsubishi samarbetar också med företaget Active Driving som utbildar företags anställda i att bli säkrare och bättre förare i trafiken, något vi alla vinner på.
 

För mer information om Active Driving och deras utbildning i trafiksäkerhet och i att köra en Plug-in Hybrid activedriving.se