Så här gör jag för att
skaffa tjänstebil

Många tror att det är komplicerat att skaffa tjänstebil. Men lugn, det är enkelt. I alla fall om du väljer en Mitsubishi. Här ger vi dig några handfasta råd och tips om hur du går från ord till handling.


Vi förutsätter att du har fått okej av tjänstebilsansvarig på företaget att skaffa tjänstebil. Om inte är ett möte med henne eller honom det första steget du ska ta. När det är ordnat gör du så här:
 

 1. Företaget bestämmer vad bilen får kosta. Beloppet bestämmer vilka modeller som passar din plånbok. Se vilka bilmodeller du kan välja mellan här.

   
 2. Välj ut den modell du vill ha och har råd med. Kanske får du en summa över att extrautrusta bilen för? Du kan extrautrusta bilen trots att du uppnått ditt belopp. Extrautrustningen kommer att påverka din månadskostnad.

   
 3. Presentera offerten för tjänstebilsansvarige på företaget. På offerten framgår både vad bilen kommer att kosta dig och företaget. Tänk på att inte vänta med att visa offerten för tjänstebilsansvarig för länge, priserna kan ha blivit inaktuella. Om alla siffror är korrekta och ni är överens, kontakta oss på Mitsubishi.

   
 4. Din Mitsubishiåterförsäljare hjälper dig med allt det praktiska. Återförsäljaren kommer att ge dig alla papper som du och ditt företag behöver. Du kommer även att få en tid för leverans.


   

Vad ska jag tänka på?

Om ditt företag har en tjänstebilspolicy framgår det tydligt vad som gäller för dig som förare.


Men om företaget inte har en policy är det viktigt för dig att veta några grundläggande villkor vad gäller din tjänstebil. Och framförallt vad du har råd med.
 

 1. Vad har jag råd med? Genom att företaget anger vad bilen får kosta kan du snabbt ta reda på vilka bilmodeller som är aktuella för dig. Det är lätt att få koll på vad nettokostnaden för dig blir per månad. Se vilka bilmodeller du kan välja mellan här.

   
 2. Hur ser mina behov ut? Är du singel, sambo eller har du familj? Hur ser din fritid ut? Behov av att lasta kanot, surfingbräda eller hela familjens cyklar? Dina behov I tjänsten och privat kanske inte är desamma, men bilen måste passa dina behov dygnet runt. Mitsubishis tjänstebilar är anpassade för dig som har behov av utrymme och framkomlighet,både i tjänsten och privat.

   
 3. Hur många mil kommer jag att köra per år? Desto längre körsträcka är det kanske desto viktigare att bilen är bränslesnål Kör du mer än 3000 mil i tjänsten reduceras förmånsvärdet med 25%, vilket kanske gör att du kan välja en dyrare bil.

   
 4. Vad kostar det mig som förare att välja till extrautrustning? I företagets tjänstebilspolicy eller ditt avtal står det antagligen tydligt vad bilen får kosta. Du kan välja till extrautrustning utöver det som ditt belopp rymmer om ditt företag godkänner detta. Kostnaden för extrautrustning läggs till nybilspriset vilket påverkar bilens förmånsvärde och därmed din månadskostnad. Vad som klassas som extrautrustning och vad som är undantaget finns definierat på Saktteverket.se. Oavsett vilken Mitsubishimodell du väljer får du en bil som är bekvämt utrustad redan som standard.

   
 5. Hur påverkar val av drivmedel mig? Val av drivmedel kan påverka månadskostnaden. Hur många mil per år kör du? Mitsubishis modeller har flera lågförbrukande modeller och den nya stjärnan i vår familj är Outlander Plug-in hybrid som har en förbrukning på endast 0,19 liter/mil vid blandad körning. Att den dessutom är supermiljöklassad ger andra ekonomiska fördelar.