Äventyrspodden

Äventyr - 2018-Jun-22

Välkommen till andra säsongen av Äventyrspodden där ni får lära känna Mitsubishis ambassadörer Renata Chlumska, Ola Skinnarmo och Petter Alexis Askergren. I varsitt program berättar ambassadörerna om vad som inspirerar dem mest i sitt äventyrande just nu.


Avsnitt 3, säsong 2 - Petter Alexis Askergren är idag en av våra mest folkkära artister med ett stort intresse för träning och äventyr ute i naturen. Vi får följa med hem till hans kök på Södermalm i Stockholm på frukost för att träffa Michael Lemmel, grundaren till Ö till Ö och en god vän. Michael har öppnat upp många nya dörrar för Petter och de samtalar kring entreprenörskap, hur man förbereder sig för en tävling som pågår i nio dygn i sträck och hur man balanserar privatliv och jobb.
Avsnitt 2, säsong 2 - Renata Chlumska, en av våra kanske mest kända äventyrare vars nästa stora projekt är att som första svenska kvinna åka till rymden. Hon beger sig till Göteborgs universitet för prata med astrofysiker Maria Sundin. De samtalar om sin gemensamma fascination för rymden, om science fiction, galaxer och om att se på saker från nya perspektiv.
Avsnitt 1, säsong 2 - Ola Skinnarmo åker till Göteborg för att intervjua entreprenören och gode vännen Fredrik Belin. Det var tack vare Fredrik som äventyren började och Ola vågade ta sig ut på de stora polarvidderna. I över 20 år har de följt varandra i livets upp- och nedförsbackar och de samtalar om hur man lever livet medan man lever, om driv och om att våga tappa fotfästet.
I den första säsongen av Äventyrspodden tar våra ambassadörer Renata Chlumska, Ola Skinnarmo och Petter Alexis Askergren i varsitt program med oss till platser som har en stor betydelse i deras liv. ​
Avsnitt 4, säsong 1 - En av Sveriges mest folkkära artister, låtskrivare, entreprenör, restaurangägare, vinkännare, föreläsare som dessutom älskar träning. Vi fascineras av hur han hinner med allt. Petter tar med oss till Södermalm i Stockholm där allt började.
Avsnitt 3, säsong 1 - Äventyraren som paddlat och cyklat runt hela USA. Första svenska att nå toppen av världens högsta berg Mount Everest. Även första svenska att genomföra Seven Summits, dvs att bestiga det högsta berget på varje kontinent. Vi får följa med Renata till hennes basläger i Jönköping där hon hämtar energi och laddar batterierna.
Avsnitt 2, säsong 1 - Ola Skinnarmo tar med oss till sina barndomskvarter. Ola som är en av Sveriges främsta äventyrare var första svensk att nå både nord- och sydpoolen på skidor. Han har gjort en rad äventyr i kända upptäckares fotspår, och är även en flitig föreläsare.
Avsnitt 1, säsong 1 - I första programmet får vi träffa alla tre ambassadörer. De samtalar om passion, driv, att följa sina drömmar, om att vara mitt i livet och att hålla sig kvar på toppen. Hur viktigt är det för Ola Skinnarmo att komma först? Vad blir Petters nästa äventyr? Och vilken är den vanligaste frågan Renata Chlumska får? Allt detta får du svar på i första avsnittet av Äventyrspodden!