Kajak

Ekstedts Baklucka - 2018-Mar-27

En utav naturens storheter är havet. Ett äventyr som utförs på just havet är kajak. I det här avsnittet ska Niklas möta Martin som är en gedigen kanotist som paddlar i ur och skur.


De tar bilen ut till ett utav Martins favoritställen långt ut på Lidingö i Stockholm. Martin visar Niklas grunderna, tekniken och vad som är viktigt att tänka på när man ger sig ut. När allt känns på plats paddlar de tillsammans ut till havs. Kommer allt gå bra eller kommer något trilla i vattnet? Det återstår att se.
Efter att ha paddlat ett tag och Niklas fått in tekniken så återgår Niklas och Martin till stranden för att avslutningsvis äta något tillsammans. Över en kallrökt lax poké bowl samtalar de kring kajak som intresse och äventyr.
Kallrökt lax poké bowl, syltad rödlök, crème fraiche och dill
  • 600 g kallrökt lax, tunt skivad
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 dl syltad rödlök
  • 1 knippe dill
  • ½ tesked nymalen svartpeppar
  • 4 dl kokt quinoa (alternativt linser eller bönor)
  • 4 dl strimlade grönsaker tex morot, zucchini, kålrot, fänkål
  • 2 msk olivolja
  • ½ st citron
Syltad rödlök:
  • 1 st rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  1. Skala och skiva rödlöken tunt
  2. Blanda med vinäger och socker
  3. Låt stå 30 minuter
Servering:
  1. blanda quinoa med strimlade grönsaker och smaka upp olivolja, citronjuice och salt
  2. toppa med rökt lax, klickar av crème fraiche, syltad rödlök och dill. Avluta med att dra ett par
drag på pepparkvarnen med svartpeppar över alltsammans!
Eclipse Cross fr. 266 900 kr 254 900 kr