Surfing
Ekstedts Baklucka - 2018-Apr-06Knappt en timmes bilåkning från Stockholm ligger Torö. Ett område med storslagna naturupplevelser och fantastisk surfing. Hit kommer eldsjälar året om. Niklas träffar vågsurfaren Mauritz.






- 2-4 filéer röding
- 1 st citron
- 1 msk salt
- 1 kg blandad odlad vintersvamp (champinjoner, shiitake, portabelo)
- 2 msk. Smör
- 0,5 L grädde
- 1 tsk salt
- 1 msk hackad schalottenlök
- 1 msk hackad persilja
- Tänd elden
- Stek svampen och slå på grädden, låt koka in och reducera till en krämig konsistens
- Salta fiskfilén
- Vänd upp ett glödande vedträd och lägg på fisken, låt liga 2-3 minuter till den är nästan helt genomstekt. Vänd på fisken och stek klar (reglera temperatur genom att flytta fisken närmre glöden)
- Häll i hackad schalottenlök och persilja med svampen
- Servera fisken med färsk citron och gräddstuvad svamp på knäckebröd