Surfing

Ekstedts Baklucka - 2018-Apr-06

Knappt en timmes bilåkning från Stockholm ligger Torö. Ett område med storslagna naturupplevelser och fantastisk surfing. Hit kommer eldsjälar året om. Niklas träffar vågsurfaren Mauritz.


Surfaren Mauritz tar tillfället i akt så ofta det går för att ge sig iväg med sin bil till Torö, enbart en timma från Stockholm, för att möta vågorna. Han ska visa Niklas hur man surfar, i Sverige.
Väl framme är det på med våtdräkt, uppvärmning och i det 0-2 gradiga vattnet. Hungriga efter några intensiva timmar lagar Niklas en en glödbakad röding och sitter ned med Mauritz för att summera dagen.
Glödbakad röding och gräddstekt svamp - 4 portioner
  • 2-4 filéer röding
  • 1 st citron
  • 1 msk salt
  • 1 kg blandad odlad vintersvamp (champinjoner, shiitake, portabelo)
  • 2 msk. Smör
  • 0,5 L grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 msk hackad schalottenlök
  • 1 msk hackad persilja
  1. Tänd elden
  2. Stek svampen och slå på grädden, låt koka in och reducera till en krämig konsistens
  3. Salta fiskfilén
  4. Vänd upp ett glödande vedträd och lägg på fisken, låt liga 2-3 minuter till den är nästan helt genomstekt. Vänd på fisken och stek klar (reglera temperatur genom att flytta fisken närmre glöden)
  5. Häll i hackad schalottenlök och persilja med svampen
  6. Servera fisken med färsk citron och gräddstuvad svamp på knäckebröd
Eclipse Cross fr. 266 900 kr